dinsdag 8 mei 2007

Bericht: kapstop zonder jassen

Een elektronische leeromgeving zonder content is als een kapstok zonder jassen’.

Veel scholen die een elektronische leeromgeving gebruiken lopen tegen vragen aan. Een van de meest gestelde vragen is: ‘Waar kunnen we content vinden die we direct kunnen gebruiken in it’s learning?’

Iedereen kent iTunes, het portaal waar tegen geringe betaling muziek gedownload kan worden. De content portal van it’s learning is eigenlijk hetzelfde maar dan voor het downloaden van lesmaterialen e.d. die direct in it’s learning gebruikt kunnen worden.
De meeste uitgeverijen in Nederland werken inmiddels met ons mee en zullen hun lesmaterialen beschikbaar stellen in onze content portal. Vanaf het moment dat we de content portal introduceren is het mogelijk om lesmaterialen op zeer eenvoudige wijze te integreren met it’s learning.

Bron: http://www.itsolutions.no/imaker.exe?id=6062

BLD: dit is precies het issue waar de school ook tegen aanloopt met het ontwikkelen van lesmateriaal voor het smartboard. Waar sla je je content op en hoe archiveer je dit zodat anderen het terug kunnen vinden. Ik wil graag een praktische oplossing ontwikkelen die het mogelijk maakt content te zoeken en te vinden, content te evalueren en een waardering te geven en, content te verrijken en tips uit te wisselen over het gebruik ervan.

1 opmerking:

daan zei

Kan ik mij in dit kader laten inspireren door een killer-application als itunes ?